TILAUS- JA TOIMITUSEHDOT

 1. ASIAKAS JA ASIAKASTIEDOT Blåvilla Lifestyle Ky myy tuotteita täysi-ikäiselle yksityishenkilölle (jäljempänä kuluttaja) ja huoltajan suostumuksella myös alle 18-vuotiaalle. Blåvilla Lifestyle Ky myy tuotteita ja tuotekokonaisuuksia myös yritys-, julkishallinto- ja yhteisöasiakkaille (jäljempänä yritysasiakas), jotka hankkivat kauppatavaran ammatilliseen käyttöön globaalisti. Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Asiakastietoja ei käytetä ulkopuoliseen (kolmannen osapuolen) posti- tai sähköpostimarkkinointiin.
 2. TILAUS Tehdessään tilauksen asiakas on hyväksynyt tilaus- ja toimitusehdot. Tilaussopimus katsotaan syntyneeksi, kun ostaja tai hänen edustajansa on kirjallisesti, sähköpostitse tai muulla todisteellisella tavalla tehnyt tilauksen. Kun tilaus on tullut onnistuneesti Blåvilla Lifestyle Ky:lle, siitä lähtee tilausvahvistus asiakkaalle. Tilaus on voimassa vasta sen jälkeen, kun Blåvilla Lifestyle Ky on vahvistanut tilauksen.
 3. MAKSUTAVAT

3.1. Myymälässä pankkikortti, Visa Electron, Visa, Master Card, Euro Card, Amex, DinersClub ja käteinen.

3.1.1. Maksupalveluntarjoaja myymälässä Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii iZettle AB, yritystunnus: 556806-0734, (”iZettle”), Regeringsgatan 59, 111 56 Tukholma, Ruotsi.

3.2. Verkkokaupassa (www.blavilla.com) suomalaiset verkkopankit, pankkikortti,  kansainväliset luottokortit sekä PayPal.

3.2.1 Maksupalveluntarjoaja verkkokaupassa www.blavilla.com toimii CHECKOUT FINLAND OY (2196606-6), jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.

3.2. Ennakkomaksu tarkoittaa sitä, että asiakas maksaa tilauksen etukäteen Blåvilla Lifestyle Ky:n tilille. Tilaus on voimassa vasta, kun maksusuoritus näkyy Blåvilla Lifestyle Ky:n tilillä.

3.3. Posti- ja bussiennakkomaksu tarkoittaa sitä, että asiakas maksaa tilauksen noutaessaan tilauksen postista tai matkahuollosta. Tarkistamme tarvittaessa luottotiedot ennen tavaran toimitusta. Blåvilla Lifestyle Ky pidättää oikeuden laskuttaa jälkikäteen asiakkaalta kulut, jotka ovat aiheutuneet siitä, että asiakas jättää noutamatta tavaran postista tai matkahuollosta. Näitä kuluja ovat toimituskulut sekä paketin palautuksesta aiheutuneet kulut.

3.4. Laskutusasiakas on Blåvilla Lifestyle Ky:n tiliasiakas jolla on asiakasnumero. Yritysasiakkaat voivat hakea tiliasiakkaan asiakasnumeroa Blåvilla Lifestyle Ky:ltä. Luottokäsittely vie aikaa 1-3 päivää, joten tämä kannattaa ottaa huomioon toimitusajassa. Blåvilla Lifestyle Ky varaa oikeuden olla hyväksymättä tilihakemusta. Kunnat, koulut ja julkishallinnon laitokset voivat tilata tuotteitta laskuun ilman tilinavausta ilmoittamalla tilauksessa tarkat toimitus- ja laskutusosoitteet. Tiliasiakkaiden maksuehto on 14 päivää netto toimitus- tai noutopäivästä lukien, ellei erikseen kirjallisesti ole muuta sovittu. Mikäli ostajan suoritus viivästyy, Blåvilla Lifestyle Ky perii 12 prosentin viivästyskoron. Luonnollisilta henkilöiltä myyjä perii korkolain mukaisen viivästyskoron. Blåvilla Lifestyle Ky pidättää oikeudet maksuehto- ja viivästymiskorkomuutoksiin, mikäli luotto-, vakuus- yms. asiat niin vaativat. Maksu on suoritettu sillä hetkellä, kun se on kirjautunut Blåvilla Lifestyle Ky:n tilille. Maksuhäiriötilanteessa Blåvilla Lifestyle Ky pidättää oikeuden pysäyttää tavaran toimitukset. Jos suoritus viivästyy ja Blåvilla Lifestyle Ky on antanut maksukehoituksen, Blåvilla Lifestyle Ky:llä on oikeus irtisanoa sopimus, jolloin jäljellä oleva saatava asiakkaalta erääntyy kokonaisuudessaan maksettavaksi heti.

 1. OMISTUKSEN PIDÄTYSEHTO Omistusoikeus myytyyn tavaraan säilyy Blåvilla Lifestyle Ky:llä kunnes koko kauppasumma ja mahdolliset maksun viivästymisestä johtuvat muistutus-, huomautus- ja perintäkulut sekä korot on maksettu. Velallisella ei ole oikeutta luovuttaa tavaraa edelleen. Velallisella ei ole oikeutta liittää tavaraa muuhun omaisuuteen siten, että liitettyjen kohteiden välille syntyy aineosa- tai tarpeistosuhde. Velallisella ei ole oikeutta määrätä tavarasta omistajan tavoin.
 2. TILAUSTEN TOIMITUS POSTILLA TAI MATKAHUOLLOLLA Tilatut tuotteet lähetetään asiakkaalle postilla tai matkahuollolla. Tuotteisiin lisätään toimituskulut. Perimämme toimituskulut ovat asiakkaan nähtävissä tilausta tehtäessä. Toimitamme tilaukset postin ja matkahuollon kautta kaikilla maksutavoilla. Toimitustavoissa on huomioitava kunkin toimitustavan rajoitukset.
 3. NOUTOTILAUKSET Kun tilaus on noudettavissa myymälästämme, siitä tulee iloitus sähköpostitse tai tekstiviestinä. Varaamme noutoon tilattua tuotetta sopimuksen mukaan tai seitsemän (7) vuorokautta, jonka jälkeen tilattuja tuotteita ei enää pidetä varattuina. Noudoista ei peritä toimitus- tai käsittelykuluja. Tilaajan on ehdottomasti noudettava noudettavaksi sovitut tilaukset viimeistään sovittuna noutopäivänä. Tilaajan ollessa laskutusasiakas, lasku erääntyy maksettavaksi normaalisti, vaikka tilaaja jättäisi noutamatta sovitut noutotilaukset. Tilaaja voi tarvittaessa muuttaa sovittua noutopäivää ilmoittamalla uuden noutopäivän Blåvilla Lifestyle Ky:lle, vastaten kuitenkin Blåvilla Lifestyle Ky:lle mahdollisesti aiheutuvista kuluista. Ellei tilaaja ole noutanut tavaraa seitsemän (7) vuorokauden kuluessa sovitusta noutopäivästä, Blåvilla Lifestyle Ky:llä on oikeus laskuttaa säilytyksestä aiheutuvat kulut.
 4. TUOTTEIDEN HINNAT Blåvilla Lifestyle Ky pidättää oikeuden tarkistaa ja korjata hintoja.
 5. TUOTETIEDOT Blåvilla Lifestyle Ky pidättää kaikki oikeudet muuttaa tuotetietoja ilman eri ilmoitusta.
 6. TAVARAN TARKASTAMINEN JA MUISTUTUKSET Tilaajan on tavaraa noutaessaan tai tavaran saapuessa tarkastettava onko tavarassa puutteita tai näkyviä virheitä. Jos asiakas huomaa paketin vaurioituneen, hakiessaa sitä toimittajalta (postista tai matkahuollosta), tulee hänen tehdä siitä heti kirjallinen vahinkoilmoitus toimittajalle. Jos tavaran kuljetuksesta huolehtii rahdinkuljettaja, on sellaisesta tavaran näkyvästä virheestä tai puutteesta, jonka voidaan olettaa syntyneen kuljetuksen aikana, on ostajan huomautettava siitä heti rahdin kuljettajalle. Blåvilla Lifestyle Ky:lle tilaajan on ilmoitettava virheestä tai puutteesta viimeistään seitsemän (7) vuorokauden kuluessa toimituksen saapumisesta. Virheistä, jotka ovat havaittavissa vasta osia toisiinsa liitettäessä, ostajan on ilmoitettava viipymättä viimeistään seitsemän (7) vuorokauden kuluessa siitä, kun hän huomasi virheen tai hänen olisi pitänyt se huomata. Tilaajan oikeus pidättyä kauppahinnan maksamisesta reklamaatiotapauksessa koskee vain muistutuksen alaista osaa kauppasummasta toimituksen määrästä riippumatta. Lisäksi edellytetään, että kyse on olennaisesta toimitusvirheestä ja että siitä on reklamoitu Blåvilla Lifestyle Ky:lle eikä Blåvilla Lifestyle Ky ole korjannut virheellistä toimitusta kohtuullisessa ajassa.
 7. PALAUTUKSET/PERUUTUKSET Palautuksissa ja kaupan peruutuksissa noudatamme tapauskohtaisesti Kauppalakia tai Kuluttajasuojalakia.

10.1. Kuluttajakaupassa noudatetaan voimassa olevaa Suomen ja Euroopan Unionin kuluttajansuojalainsäädäntöä. Kuluttajansuojalain mukaan verkkokaupassa kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus 14 päivän kuluessa. Peruuttamisaikana asiakkaalla on oikeus tutustua tuotteeseen samaan tapaan kuin ostaessaan tavaran suoraan myymälästämme. HUOM! Tavaraa ei kuitenkaan saa ottaa käyttöön. Tutkimme kaikki palautetut tuotteet ja jos havaitsemme, että tuotteet on otettu käyttöön, niin Kuluttajasuojalain 6 luvun 8 § Peruuttamisoikeus kotimyynnissä poistuu Kuluttajasuojalain tarkoittamalla tavalla.

Mikäli haluatte palauttaa ostamanne tuotteen/tuotteet on teidän ilmoitettava Blåvilla Lifestyle Ky:lle välittömästi:

Blåvilla Lifestyle Ky Hopeasalmenranta 3, 00570 HELSINKI, email: info@blavilla.com päätöksestänne palauttaa tuote. Ilmoitukseen tulee kirjata yhteystietodot ja tilinnumero mahdollista maksunpalautusta varten. Kirjoita myös haluatko mieluummin korvaavan tuotteen vai maksun palautuksen tilillesi. Palauttaminen on maksutonta 14 pvän ajan ostohetkestä laskien, mutta postista noutamatta jättäminen ei ole palautus ja noutamatta jättämistä tilauksista perimme asiakkaalta palautuskulut. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, alkuperäispakkauksessa sekä mahdolliset tuotelaput kiinni.

Tämän lisäksi sovellamme Kuluttajasuojalain 6 luvun 23 § vastuuta vastaanotetusta suorituksesta sekä korvausta saadusta hyödystä, eli jos kuluttaja sopimuksen peruuntuessa tai rauetessa saa hyväkseen suorituksen, joka ei ole palautettavissa, on kuluttajan maksettava saamastaan hyödystä kohtuullinen korvaus elinkeinonharjoittajalle. Palautusoikeus raukeaa, mikäli palautettava tuote ei ole moitteettomassa kunnossa, tai kauppaa ei ole peruttu määräajassa. Etämyynnissä ei ole kuluttajansuojalain 6. luvun mukaisesti peruuttamisoikeutta, mikäli ostettu tuote on valmistettu tai muunneltu asiakkaan toiveiden mukaan eikä sitä voida myydä edelleen ilman huomattavaa tappiota. Kuluttajansuojalain mukaisesti myymäläkaupassa tuotteilla ei ole automaattista palautus- ja/tai vaihto-oikeutta. Rajatusta avokaupasta voidaan kuitenkin ostohetkellä tapauskohtaisesti sopia. Tällöin asiasta tulee aina lisämaininta ostokuittiin. Blåvilla Lifestyle Ky:n korvausvastuu rajoittuu aina näiden sopimusehtojen sisältöön. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdolliseen kauppahinnan palauttamiseen käyttöhyödyllä vähennettynä.

10.1.1 Peruuttamisoikeus Teillä on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun tavara on vastaanotettu. Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi teidän on ilmoitettava meille:

Blåvilla Lifestyle Ky Hopeasalmenranta 3, 00570 HELSINKI, info@blavilla.com päätöksestänne peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse tai sähköpostilla).

Peruuttamisen vaikutukset Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta muita kustannuksia kuin palautuksen posti-/rahtimaksu. Voimme pidättyä maksujen palautuksesta, kunnes olemme saaneet tavaran takaisin tai kunnes olette osoittanut lähettäneenne tavaran takaisin.

10.2 Yritysasiakkaiden ja Blåvilla Lifestyle Ky:n välisessä kauppasopimuksessa sovelletaan Suomen kauppalakia ellei näissä sopimusehdoissa ole toisin määrätty. Virheettömän tavaran palautuksesta on ostajan aina sovittava etukäteen myyjän kanssa. Palautushyvitys arvioidaan sovituista palautuksista tapauskohtaisesti tavaran kunnon ja laadun mukaan. Palautushyvitys voi kuitenkin olla enintään 80 % tavaran kauppahinnasta/laskutuksen laskutusarvosta. Myyjän varastointiohjelmaan kuulumattomia tuotteita ei myyjä ota palautuksina vastaan. Blåvilla Lifestyle Ky ei ole vastuussa tuotteiden tai palveluiden virheestä ja/tai käytöstä aiheutuneista välillisistä tai välittömistä kuluista, eikä tulonmenetyksistä. Blåvilla Lifestyle Ky:n korvausvastuu rajoittuu aina näiden sopimusehtojen sisältöön. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdolliseen kauppahinnan palauttamiseen käyttöhyödyllä vähennettynä.

 1. YLIVOIMAINEN ESTE Blåvilla Lifestyle Ky:llä on oikeus toimitusajan pidentämiseen, toimituksen viivästymisen johtuessa ylivoimaisesta esteestä tai ostajasta tai tämän vastuulla olevasta syystä. Ylivoimaisena esteenä pidetään tapahtumaa, joka on Blåvilla Lifestyle Ky:n vaikutuspiirin ulkopuolella, estäen tai tehden kohtuuttoman vaikeaksi toimittamisen määräajassa, esim. työselkkaus, tulipalo, sota, luonnonmullistus tai joku muu yhtä ennalta arvaamaton merkittävä epätavallinen syy.
 2. ASIAKASPALAUTE JA REKLAMAATIOT

12.1. Asiakaspalautteita ei käsitellä reklamaatioina.

12.2. Reklamaatiot käsitellään ainoastaan kirjallisesti. Palautuksen yhteydessä, reklamoidessaan tavaran tai toimituksen virheestä on asiakas velvollinen esittämään ostotodistuksen, kuitin tai muun todistuksen ostopaikasta ja –ajankohdasta. Blåvilla Lifestyle Ky pidättää oikeuden periä kuitin etsinnän aiheuttamat kustannukset ostajalta. Vapaamuotoisen reklamaation voi toimittaa joko sähköpostilla osoitteeseen: info@blavilla.com tai kirjeenä alla olevaan osoitteeseen.

Blåvilla Lifestyle Ky/Reklamaatiot Hopeasalmenranta 3, 00570 HELSINKI FINLAND

 1. ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN JA OIKEUSTOIMIPAIKKA. Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Kuluttaja-asiakkaan asiamieskuluja ei korvata, koska Kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoaa veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen. Jos riita päätyy kuluttaja-asiakkaan kanssa tuomioistuimeen, se käsitellään hänen kotipaikkansa käräjäoikeudessa. Jos riita päätyy yritysasiakkaan kanssa tuomioistuimeen, se käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Jollei asiakkaalla ole asuin- tai toimipaikkaa Suomessa, riitaisuudet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.